fbpx

A REPROMEDICA KLINIKÁN AZ OLYAN PÁROK RÉSZÉRE INDULT ADOMÁNYOZÁSI PROGRAMRA SPECIALIZÁLÓDUNK, AKIKNEK A MEDDŐSÉG KEZELÉSÉNEK KERETÉN BELÜL, A TERHESSÉG ELÉRÉSÉHEZ ÉS AZ EGÉSZSÉGES GYERMEK MEGSZÜLETÉSÉHEZ ADOMÁNYOZOTT PETESEJTRE VAN SZÜKSÉGÜK.

A SZÉLES KÖRŰ DONOR ADATBÁZISUNKNAK KÖSZÖNHETŐEN AZONNAL  KITUDJUK KIKERESNI  A LEGMEGFELELŐBB DONORT A KÜLSŐ JEGYEK, A JELLEMVONÁSOK ÉS ÉRDEKLŐDÉSI KÖRÖK EGYEZÉSE ALAPJÁN IS.


A  petesejt adományozás nagyon sikeres módszer a meddőség kezelésében. Az egészséges donortól nyert petesejteket megtermékenyítjük a befogadó partnerének spermájával és a kapott embriót ezután beültetjük a befogadó méhébe.

Bár a meddőség kezelése a petesejt adományozási módszerrel a kezelt pár számára lelkileg nehéz, mert különösen bonyolult érzelmi terhet hordoz, de reális esélyt nyújt azoknak a pároknak, akiknél a kezelés nélkül minimális lenne az esély hogy gyerekük szülessen.

A petesejt adományozás lehetővé teszi a befogadó számára, hogy a terhességet a kezdetektől fogva megtapasztalja, szülést és azonnali szoptatás, ami hatalmas egészségi de különösen érzelmi előny mint a baba, mind az egész család számára.

 

A petesejt adományozás Szlovákiában törvényes, önkéntes, biztonságos és a petesejteket adományozó és befogadó közötti névtelenség elvén alapul, valamint az adományozó és a donor nemi sejtekből született gyermek között.

Az adományozói adatbázisunknak köszönhetően azonnal megtalálhatjuk a legmegfelelőbb adományozót. Mindig igyekszünk a lehető legközelebbi külső jegyekek és érdeklődési köröket találni a kezelt párral.

A petesejt-adományozók fiatal egészséges nők 18-tól  33 évig Az adományozó nőket kivizsgáljuk pszichológiai, genetikai, hormonális szempontból, de úgyszintén a fertőző betegségek, beleértve a HIV megbetegedés kiszűrésére is.

AZOK A NŐK, AKIK BE LETTEK SOROLVA AZ ADOMÁNYOZÁSI PROGRAMBA, IGÉNYES TESZTEKEN ÉS KIVIZSGÁLÁSOKON MENTEK ÁT: : ELLENŐRZŐ ORVOSI VIZSGÁLATOK, TESZTEK A NEMI ÚTON TERJEDŐ BETEGSÉGEK KIKÜSZÖBÖLÉSÉRE (HIV, HBSAG, HCV, SZIFILISZ), HORMONÁLIS PROFIL, VÉRCSOPORT ÉS RH-FAKTOR, GENETIKAI KIVIZSGÁLÁS (KARIOTÍPUS, CISZTÁS FIBRÓZIS GÉN MUTÁCIÓK JELENLÉTE).

Az adományozók többsége főiskolát végzett vagy főiskolai hallgató.

A petesejtek adományozása Szlovákiában a törvények alapján anonim.

Az adományozott ivarsejtekkel történő kezelésnél csakis az európai parlamenti és tanácsi irányelv 2004/23/ EK és a 296/2008 Sb. sz. törvény és a 422/2008 sz. Rendelet alapján kivizsgált adományozóktól származó petesejteket használjuk.

ADOMÁNYOZOTT PETESEJTEKKEL VALÓ KEZELÉS EZEKBEN AZ ESETEKBEN AJÁNLOTT

  • megszűnt a petefészek működése
  • korai átmeneti kor
  • a petefészek eltávolítása, a kemoterápia utáni hibás működés
  • a petefészkek nem működik, vagy a petesejt nem alkalmas a megtermékenyítésre
  • a petesejtek genetikai hibát hordoznak

Kérdezze meg a szakértőnket

POTREBUJETE PORADIŤ?

Napíšte nám správu alebo zavolajte na +421 903 992 626.