fbpx

MIÉRT LEGYEK DONOR

A meddőség témája egyre inkább foglalkoztatja társadalmunkat. Naponta olvasunk vagy hallunk különböző párok problémáiról, akiknek nem sikerül gyermeket nemzeni. Növekszik azoknak a nőknek a száma, akinek nem sikerül teherbe esni saját petesejtjeiből azok nem megfelelő minősége, genetikai diszpozíció vagy előzetes onkológiai kezelés miatt.

Egyedüli reményük, hogy létrehozzanak egy teljes értékű családot az, hogy névtelenül adományozott petesejt segítségével élnek a reprodukciós gyógyászat adta lehetőségekkel. ÖN is segíthet. Adományozzon életet.

Így lehetővé teszi számukra, hogy megéljék az anyaság csodálatos érzését, és teljesüljön az álmuk, hogy saját gyermekük lehessen. Ön is lehet megfelelő donor! Amennyiben az életkora 18 és 33 év közötti, középiskolai végzettséggel rendelkezik, és többet szeretne megtudni erről a témáról, lépjen velünk kapcsolatba a +421 903 992 626 ingyenesen hívható telefonszámon, vagy az info@darujtezivot.sk e-mail címen, vagy töltse ki az adományozásról szóló online kérdőívünket. Visszahívjuk.

A petesejt adományozás szigorúan névtelen, úgy a donorok, mint a befogadók számára, a klinikánk 800 € összegig teljes mértékben megtéríti a donorok adományozással kapcsolatos költségeit (utazási költségek, szállás, étkezés, bizonyított járulékos költségek, a klinikán eltöltött idő, kellemetlen érzések).

az adatbázisba történő besorolás feltételei:

 • 18 – 33 év közötti életkor
 • legalább középfokú iskolai végzettség
 • jó egészségi állapot
 • semmiféle genetikai és pszichiátriai megbetegedések a családban

hogyan lehetek petesejt donor:

 1. Töltse ki a donor online űrlapot, vagy lépjen velünk kapcsolatba e-mail segítségével info@darujtezivot.sk, vagy keressen minket az infó vonalunkon +421 903 992 626, ahol egyeztetjük az első látogatás időpontját.
 2. Online űrlap kitöltése esetén keresni fogja Önt a klinika IVF koordinátora, elmagyarázza a következő folyamatot, és egyeztetik első látogatásának időpontját a klinikánkon.
 3. A leegyeztetett időpontban megtörténik a konzultáció a nőgyógyásszal és a genetikussal. Vért vesznek Öntől hormonális, genetikai vizsgálat miatt és a nemi úton terjedő betegségek vizsgálata miatt.
 4. Az adott vizsgálatok eredményeitől függően besorolhatjuk a donorprogramba.
 5. Ezután megtervezzük az Ön számára a stimulációs ciklust, a nőgyógyász elkészíti Önnek a protokollt, ezután elmagyarázza az egész folyamatot. Egyben megtanítja Önnek, hogyan alkalmazza a stimulációs készítményeket.
 6. A stimulációs készítményeket saját maga fogja alkalmazni 10 napig. A stimuláció folyamán ultrahangos vizsgálaton fog átesni, mely alapján a nőgyógyász meghatározza a petesejtek kinyerésének pontos időpontját és napját.
 7. A petesejtek kinyerése rövid távú teljes érzéstelenítésben történik. 2 órával a petesejtek kinyerése után távozhat a klinikáról.

mit kap Ön:

 • tájékoztatást a saját egészségi állapotáról
 • tényeket saját termékenységéről
 • a nemi úton terjedő betegségekkel kapcsolatban elvégzett tesztek eredményeit
 • genetikai tesztek eredményeit
 • legfőképpen reményt ad a gyermektelen pároknak

A donoroknak megtérítjük az adományozással kapcsolatos költségeket. Az egész folyamat maximálisan névtelen és a személyes költségeket 800 €-ig megtérítjük.

Adományozzon életet, és segítsen elérni a boldogságot azoknak, akik vágynak rá.

miért legyek donor

Szlovákiában a párok 15–20%-át érinti a meddőség problémája. A párok 30%-ánál a meddőség oka csak a férfi oldalán van. Néhányuk számára egyetlen megoldás létezik, hogyan váljanak szülővé – a partnernő petesejtjeinek donor spermiummal történő megtermékenyítése.

A donor spermiumok az asszisztált reprodukció összes standard módszerében alkalmazhatóak, ahol nem lehet felhasználni a partner spermiumait. A spermiumok adományozása mindkét fél részéről névtelen – a donorok és a befogadók számára egyaránt.

az adatbázisba történő besorolás feltételei:

 • 18 – 35 éves életkor
 • legalább középfokú iskolai végzettség
 • jó egészségi állapot
 • átlagon felüli spermiogram-paraméterek
 • negatív teszteredmények a nemi úton terjedő betegségek tesztjén – AIDS (HIV), Hepatitisz B és C, szifilisz, HTLV, Chlamydiák
 • semmiféle genetikai feltételkehez kötődő rendellenességek
 • normális kariotípus (kromoszómák vizsgálata)

hogyan legyek sperma adományozó:

 1. Töltse ki a donor online űrlapot, vagy keressen meg minket az infó vonalunkon +421 903 992 626, esetleg +4212/209 216 99, ahol egyeztetjük az első látogatás időpontját.
 2. Online űrlap kitöltése esetén 24 órával annak kitöltése után kapcsolatba lép Önnel az embriológusunk vagy a klinika IVF koordinátora.
 3. A leegyeztetett időpontban megtörténik az első konzultáció, a mintavételi teremben leagyja a spermiumokat, ezután elvégezzük az ejakulátum elemzését.
 4. Amennyiben a spermiogram eredménye megfelel a követelményeknek, vért veszünk Öntől a nemi úton terjedő betegségek kiszűrése céljából, és genetikai vizsgálaton vesz részt.
 5. Amennyiben az összes teszteredmény negatív lesz, besoroljuk a donorprogramba.
 6. Az elkövetkezendő 2-3 hétben több mintavételt fogunk elvégezni.
 7. Az utolsó mintavétel után az összes mintát karanténba helyezzük 180 napig. Ez alatt az idő alatt a mintákat nem szabad felhasználni. A 180 napos határidő eltelte után a klinika embriológusa felkéri Önt, hogy szíveskedjen újra megjelenni a klinikán egy ellenőrző vérvételre a nemi úton terjedő betegségek kiszűrése céljából. Amennyiben a tesztek ismételten negatívak lesznek, a spermiumokat a karanténból felszabadítjuk, és a pácienseink gyógyításában fogjuk felhasználni.

A megfelelő donor 5-10 mintavételen esik át, klinikánk a donoroknak teljes mértékben, maximálisan 600 € összegig megtéríti az adományozással kapcsolatos költségeket (utazási költségek, szállás, étkezés, bizonyított szükséges járulékos költségek, a klinikán eltöltött idő, kellemetlen érzések).

Köszönjük és örömmel várjuk látogatását.

[contact-form-7 id=”6394″]
POTREBUJETE PORADIŤ?

Napíšte nám správu alebo zavolajte na +421 903 992 626.