fbpx class="page-template-default page page-id-5733 page-child parent-pageid-5705 wpb-js-composer js-comp-ver-6.11.0 vc_responsive" itemscope="itemscope" itemtype="https://schema.org/WebPage" data-adminbar="">

AZH – asszisztált zonális hatching (asszisztált keltetés)

Mikro manipulációs eljárás, melynek során egy kis felületen megsértjük az embrió burkát (zona pellucida). Az embriónak a méhnyálkahártyába való beágyazódásához szükséges, hogy ki tudjon szabadulni a petesejtet borító hártyából (zona pellucida), amely a kultiváció ideje alatt védte. Néhány esetben e burok túlzott keménysége miatt esetenként sikertelen lehet az embrió beágyazódása. Lézersugár segítségével óvatosan megsértjük a burok felszínét, így szabaddá válik az embrió útja. Az AH során az embrió nem sérül.

EmbryoGlue®

Az EmbryoGlue® az embriónak a méhbe történő átvitele során használt médium, amely az embrió optimális fejlődéséhez szükséges összes tápanyagon kívül magasabb koncentrációban tartalmazza az ún. hialuronan anyagot is. A hialuronan magasabb koncentrációban természetes módon megtalálható a tüszőfolyadékban, valamint a petevezetékben és a méhben lévő folyadékban is, ahol fokozott viszkozitású környezetet teremt. Egy független kutatás kimutatta, hogy magasabb a teherbeesés esélye, amennyiben az embrió méhbe ültetésekor EmbryoGlue® kultivációs médiumot használnak, összevetve azon médiumokkal, amelyek alacsony koncentrációban, vagy egyáltalán nem tartalmaznak hialuronant. Az EmbryoGlue® valamennyi fejlődési stádiumban lévő embrió átvitelénél alkalmazható, a kétnapos embrióktól egészen a blasztocisztákig, függetlenül attól, hogy friss vagy fagyasztott embriók átviteléről van-e szó.

POTREBUJETE PORADIŤ?

Napíšte nám správu alebo zavolajte na +421 903 992 626.