fbpx

„Social freezing“ petesejtek kriokonzerválása

A hormonális stimuláció során nyert petesejtek lefagyaszthatók. Ez a módszer elsősorban onkológiai kezelés előtt álló női páciensek részére ajánlott. Úgyszintén azon pácienseknek, akik bármilyen oknál fogva petesejtjeiket le kívánják fagyasztani, s megőrizni későbbi felhasználás céljából.

Embriók kriokonzerválása

A kriokonzerválás az embriók fagyasztott állapotban történő tárolását lehetővé tevő eljárás azok későbbi felhasználása céljából. Az embriók akkor kerülnek lefagyasztásra, ha a megtermékenyítés után több jó minőségű embrió jön létre, mint amennyi beültethető a méhbe, vagy a páciens váratlanul felmerülő egészségügyi problémái esetén. A lefagyasztott embriók felhasználhatók sikertelen kezelés utáni átvitelre, vagy egy sikeres ciklus második transzfereként. Az így tárolt embriók fő előnye, hogy a hölgynek már nem kell átesnie az igényes hormonális petefészek-hiperstimuláción.

Spermium kriokonzerválás

A spermiogram ismert, a normától való súlyos eltérései esetén, melyek gyakran progresszívek, és a növekvő életkorral rohamosan romlanak, ajánlatos a spermiumokat lefagyasztani még azelőtt, hogy a számuk kritikusan lecsökkenne.

 

 

Ez különösen az alábbi esetekben fordulhat elő:

  • veszélyes foglalkozás – katonai missziók, munkavégzés fokozott sugárzásnak vagy emelkedett koncentrációjú toxikus anyagoknak kitett környezetben
  • daganatos megbetegedések – kemo/rádioterápia előtt álló páciensek
  • egészségtelen életmód (dohányzás, alkoholfogyasztás, egészségtelen táplálkozási szokások)
  • családtervezés késleltetése – növekszik a DNS fragmentáció
  • gerinc-, és gerincvelő-sérülések

 

A csírasejteket a kriobankban -196 °C-on tárolják.

POTREBUJETE PORADIŤ?

Napíšte nám správu alebo zavolajte na +421 903 992 626.